فیتنس و فواید فیتنس و هدف از تمرینات فیتنس چیست ؟

فیتنس

فیتنس از ورزش های پر طرفداری است که عموماً با بدنسازی اشتباه گرفته می شود. و ندانستن تفاوت های فیتنس و بدنسازی و انتخاب نادرست نتایج خوبی را به همراه ندارد.

فیتنس یعنی چی؟

ورزش فیتنس به بدنهای باریک و عضلانی که دارای نمای زیبایی از شکم و پهلوهای فیبر میباشد گفته می شود و به این فرم بدنها معمولاً بدنهای فیتنس گفته میشود.

فیتنس چیست ؟

فیتنس چیست؟

در این ورزش دیگر از آن حجم های افراطی که در پرورش اندام دیده می شود خبری نیست. در واقع این ورزش یک نوع آمادگی جسمانی است که با تمرینات سبک با دستگاه های بدنسازی و ترکیب ورزش های هوازی و قدرتی و پیروی از یک رژیم غذایی سالم می توانید به اندامی زیبا و متناسب برسید. این ورزش به مرور زمان اثر گذار خواهد بود و مصرف داروها در این رشته جایی ندارد و توصیه نیز نمی شود.

فیتنس در بانوان

این ورزش در بین بانوان از محبوبیت خاصی برخوردار است و شاخه خانگی که با استفاده از راه کارهای ساده ورزشی و ابزار ساده و دستگاه های ورزشی خانگی رسیدن به اندام فیت را برای خانم های خانه دار آسان تر کرده است.اما نباید از یاد برد که فیتنس بانوان با فیتنس مردان متفاوت است. محبوبیت این ورزش در بین جوانان رشته های گوناگونی چون فیتنس مدلینگ را هم از زیر مجموعه این رشته قرار داده است.

فیتنس بانوان

فواید فیتنس برای بانوان

ورزش فیتنس بانوان با چربی سوزی و کاهش کالری همراه است و اندامی زیبا و متناسب را به شما هدیه می دهد. از آنجا که هدف ورزش فیتنس بانوان حجم دهی عضلات نیست ، عضلات کمتری درگیر می شود و با انجام حرکات کششی و ورزش های هوازی قدرت عضلات افزایش می یابد. ورزش فیتنس برای خانم ها باعث افزایش تراکم استخوان ها می گردد و خطر ابتلا به بیماری هایی همچون ناراحتی های قلبی و عروقی ، دیابت ، سرطان ریه ، سرطان سینه و سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.

ورزش فیتنس برای چی خوبه؟

ورزش فیتنس یک ورزش چندوجهی است که مزایای زیادی برای سلامت جسمی و روانی دارد. از جمله فواید ورزش فیتنس می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تناسب اندام و کاهش وزن: فیتنس به کاهش وزن و چربی سوزی کمک می کند. همچنین به فرم دهی و تفکیک عضلات بدن کمک می کند.
  • افزایش قدرت و استقامت: فیتنس به افزایش قدرت و استقامت عضلات کمک می کند. این امر باعث می شود که فرد در انجام فعالیت های روزمره خود عملکرد بهتری داشته باشد.
  • بهبود سلامت قلب و عروق: فیتنس به بهبود سلامت قلب و عروق کمک می کند. این امر خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، سکته مغزی و سایر بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
  • افزایش انعطاف پذیری: فیتنس به افزایش انعطاف پذیری بدن کمک می کند. این امر باعث می شود که فرد در انجام فعالیت های ورزشی و روزمره خود آسیب کمتری ببیند.
  • بهبود سلامت روان: فیتنس به بهبود سلامت روان کمک می کند. این امر باعث کاهش استرس، اضطراب و افسردگی می شود.
  • افزایش اعتماد به نفس: فیتنس به افزایش اعتماد به نفس کمک می کند. این امر باعث می شود که فرد در ظاهر و عملکرد خود احساس بهتری داشته باشد.

علاوه بر فواید ذکر شده، ورزش فیتنس می تواند به موارد زیر نیز کمک کند:

  • کاهش خطر ابتلا به سرطان: برخی مطالعات نشان داده اند که ورزش فیتنس می تواند به کاهش خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان، مانند سرطان سینه، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات کمک کند.
  • بهبود سلامت استخوان ها: ورزش فیتنس به تقویت استخوان ها کمک می کند. این امر خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.
  • کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2: ورزش فیتنس می تواند به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 کمک کند.

فیتنس یک ورزش مناسب برای افراد در هر سنی و با هر سطح آمادگی جسمانی است. برای شروع ورزش فیتنس، بهتر است با یک مربی ورزشی مشورت کنید تا برنامه تمرینی مناسب را برای شما طراحی کند.

فیتنس مدلینگ چیست ؟

بدنهای باریک و عضلانی که اینبار نیمی از فیبرهای عضلانی خود را همراه با لباسهای نیمه پوشیده به نمایش میگذارند . مدلها و مانکنها که دارای چهره ی مناسب تری نسبت به بقیه هستند وارد این حرفه میشوند و در راستای حرفه ای بنام فیتنس مدلینگ فعالیت خود را جهت شرکت در نمایش های زنده لباس و همچنین تبلیغات و تیزرهای مختلف که همراه با کسب در امدهای چشمگیری میباشد انجام میگردد

آمادگی جسمانی

آمادگی جسمانی در این ورزش نقش مهمی را در سلامت و عملکرد بدنی شخص ایفا می کند. پس با ترکیب یک برنامه متعادل تناسب اندام با زندگی روزمره خود و در نتیجه داشتن سلمت و وضعیت جسمی مناسب می توانید به وزن ایده آل خود برسید.

فواید فیتنس برای سلامتی چیست ؟

به یاد داشته باشید تناسب اندام و وزن ایده آل با کمک فعالیت های بدنی و ورزش منظم, تغذیه مناسب, استراحت کافی و خواب با کیفیت, کنترل استرس و داشتن آرامش میسر می شود. داشتن تناسب اندام مزایای بسیاری دارد که به برخی از آنها اشاره می کنیم:

فواید ورزش فیتنس برای سلامتی

باعث کاهش خطر بیماری هایی مانند: بیماری قلبی, دیابت, سندرم متابولیک, سرطان روده بزرگ, سرطان ریه و سرطان سینه می شود.

بالا بردن آمادگی جسمانی مانند افزایش قدرت عضلانی و استقامتی, استقامت قلبی و عروقی, انعطاف پذیری, چابکی, سرعت, و تراکم استخوان می شود.

فواید فیتنس

1- سلامت بیشتر

در این ورزش با افزایش قدرت و اندازه قلب باعث میشود, میزان خون بیشتری را پمپ کند و که این کار خود باعث پایین تر بودن فشار خون و طول عمر بیشتری می شود. با پمپاژ بیشتر قلب اکسیژن بیشتری به بدن, مغز و عضلات می شود که خطر ابتلا به بیماری قلبی, حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش می دهد. افزایش جریان خون به معنی تغذیه بهتر برای بافت ها و حذف بهتر مواد زائد در بدن است که کمک میکند به سلامت و دوام بیشتر بدنی شما.

2- کلسترول خوب را افزایش و کلسترول بد را کاهش می دهد

استخوان ها, رباط ها و مفاصل را قوی می کند. فعالیت بدنی منجر به تقویت استخوان ها و عضلات ما می شود. با تحمل وزن متناسب با شرایط جسمانی, باعث ایجاد تراکم استخوان در فرد می شود. با انجام تمرینات قدرتی , فشار بر روی مفاصل شما وجود دارد؛ که این فشار به تقویت بافت, قوی تر و انعطاف پذیر تر شدن بافت در آن مفصل کمک می کند.

3- رساندن و نگه داشتن بدن در وزن ایده آل و مناسب

این ورزش باعث افزایش قدرت عضلانی و کاهش چربی و در نتیجه کنترل وزن می شود.

4- بهبود عادت خواب شما

مطالعات نشان می دهد افرادی که به طور منظم ورزش و تناسب اندام را انجام می دهند, خواب راحت تری به نسبت کسانی که ورزش نمی کنند دارند. زیرا بعد از ورزش بدن شما کم کم خنک می شود و دمای بدن شما افت می کند و به سمت یک خواب راحت و عمیق هدایت می شوید.

5- افزایش سطح انرژی

با بهبود بخشیدن به جریان خون و عادت خواب, سطح انرژی شما در طول روز بیشتر می کند.
انجام این ورزش به خصوص در صبح, انرژی لازم را به شما برای رسیدگی به کارهای روزمره می دهد.

بهبود بخشیدن شکل ظاهری بدن و ایجاد اعتماد بنفس در شما. این امر مخصوصا در خانم ها از اهمیت زیادی برخوردار
است.

6- جنگ با افسردگی

اثر عالی بدنی و ورزش در خلق و خو بسیار سریع است. زیرا جریان خون به مغز افزایش می یابد و اندورفین آزاد می شود. این اندورفین است که باعث می شود شما احساس بهتر داشته باشید و مبارزه با استرس و افسردگی کنید.

هدف شما از تمرینات بدنی فیتنس چییست ؟

می خواهید یک حجم عضلانی بسازید و یا اینکه قدرت ماهیچه های خود را افزایش دهید؟؟
اکثر خانم ها و آقایان ورزش بدنسازی و برنامه فیتنس را یکی میدانند و گاهی آنها را با هم اشتباه می گیرند و با انتخاب نادرست به آن هدفی که مد نظرشان است نمی رسند.

در برنامه این ورزش به بررسی تعاریف دقیق این دو ورزش و تفاوت های موجود بین بدنسازی و برنامه فیتنس پرداخته ایم تا با آگاهی و انتخاب صحیح و خرید ابزار و وسایل مورد نیاز ، ورزش مناسب با شرایط فیزیکی و روحی خود را انتخاب کنید.

در نگاه اول بدنسازی و برنامه فیتنس یکسان به نظر می رسند، در صورتی که تفاوتهایی بین این دو وجود دارد.
بدنسازی از سال ۱۹۶۰ شکل گرفت؛ زمانی که ورزشکاران بدنسازی شروع به استفاده از هورمون تستوسترون برای رشد عضلات و ماهیچه های خود کردند.
به هر حال در بدنسازی احتیاجی به استفاده از دارو نیست و مانند برنامه فیتنس می تواند به شکل طبیعی انجام شود.

تقویت فیتنس بدنی با ورزش چگونه است

تقویت فیتنس بدنی یکی از مهمترین مسائلی است که مربوط به سلامتی و رفاه شما می‌شود. فعالیت بدنی منظم نه تنها به بهبود وضعیت جسمانی کمک می‌کند، بلکه تأثیرات مثبتی بر روی سلامت روحی و ذهنی شما نیز دارد:

1- تعیین اهداف ورزش

یکی از اولین گام‌ها برای تقویت فیتنس بدنی تعیین اهداف مشخص است. باید به دقت بررسی کنید که چه اهدافی را می‌خواهید برای خود تعیین کنید. آیا به افزایش عضلات، بهبود تحمل، کاهش وزن یا بهبود کلیت سلامتی علاقه دارید؟

2- برنامه تمرینی مناسب

بر اساس اهداف ورزش خود، باید یک برنامه تمرینی مناسب انتخاب کنید. این برنامه باید شامل تمرینات قلبی (مانند دویدن یا دوچرخه سواری)، تمرینات مقاومتی (مانند آرایش ورزشی)، و تمرینات انعطاف‌پذیری (مانند یوگا) باشد. این تنوع تمرینات به شما کمک می‌کند تا به شکلی گسترده و تعادل‌یافته فیت شوید.

3- تغذیه مناسب

تغذیه صحیح و متناسب نقش بسیار مهمی در تقویت فیتنس بدنی دارد. باید از مواد غذایی کافی و متنوع استفاده کنید. مصرف میزان کافی پروتئین، کربوهیدرات، چربی‌های سالم، مواد معدنی و ویتامین‌ها ضروری است. همچنین مصرف آب در مقادیر کافی بسیار حیاتی است.

4- استراحت و بهبود

استراحت مناسب برای بهبود عضلات و اجتناب از مصدومیت‌ها بسیار مهم است. برنامه تمرینی خود را به گونه‌ای تنظیم کنید که به عضلاتتان اجازه دهید بعد از تمرین استراحت کافی داشته باشند.

5- بررسی و دقت به تغییرات

مانیتور کردن پیشرفت خود و تغییرات در برنامه تمرینی و تغذیه بسیار مهم است. با تغییرات متناسب با اهدافتان، برنامه خود را بهبود دهید.

6- انگیزه و اصرار

در پایان، انگیزه و اصرار بسیار مهم هستند. باید خود را تشویق کنید و به دنبال تقویت فیتنس بدنی خود با اصرار ادامه دهید.

با پیروی از این مراحل و انجام تمرینات منظم، می‌توانید تقویت فیتنس بدنی خود را بهبود ببخشید و به سلامتی و رفاه بیشتری دست پیدا کنید.

تفاوت اصلی بین بدنسازی و برنامه فیتنس

یکی از اصلی ترین تفاوت های بین بدنسازی و فیتنس این است که در فیتنس نیازی به وزنه زدن های سنگین نیست در صورتی که در بدنسازی اصول با هل دادن و کشیدن وزنه های سنگین درگیر هستیم. با وزنه زدن ماهیچه ها سریع تر رشد می کنند و ورزشکاران قدرت بدنی بیشتری بدست می آورند.

یک قانون کلی و عمومی وجود دارد که می گوید وزنه زدن ، نسبتا آسان ترین راه برای رسیدن به توده عضلانی است.
بدنسازان بیشتر به برآمدگی و برجستگی عضلت و قوی و قدرتمند دیده شدن بوسیله عضلات حجیم خود، علاقه دارند در صورتی که برنامه فیتنس در جهت مخالف آن است.

همچنین ورزش دیگری با عنوان فیتنس چلنج نیز وجود دارد که زیرمجموعه ورزش فیتنس محسوب می شود

هدف اصلی در برنامه فیتنسی

هدف اصلی متناسب و خوش فرم بودن بدن است. و شما را به سمت یک زندگی فعال و سالم پیش می برد. فیتنس چیزی بیشتر از این نیست اما سوزاندن چربی و کالری اضافی هم در آن صورت می گیرد در بدنسازی مرحله ای به عنوان افزایش وزن وجود دارد؛ در صورتی که در فیتنس لزومی بر بدست آوردن توده عضلانی و حجیم شدن نیست.

تعریف فیتنس با توجه به جنسیت زن یا مرد بودن در جزئیات و تمرینات متفاوت است و برنامه فیتنس زنان در مقابل برنامه فیتنس مردان دارای تمرینات و روش های متفاوتی است.

به همین علت است که آقایان اکثرا به بدنسازی علاقه دارند و خانم ها تمایل زیادی به ورزش های برنامه فیتنس دارند فیتنس نیازی به تمرین روزانه ندارد تفاوت مهم دیگر برنامه فیتنس و بدنسازی در مقدار فعالیت ورزشی است.

یک جلسه بدنسازی ممکن است نزدیک به دو ساعت به طول انجامد ؛ در صورتی که یک جلسه برنامه فیتنس معمول حدود ۴۵ دقیقه زمان می برد.

فیتنس در بانوان

برنامه فیتنس بهترین روش برای خارج شدن از استرس در پایان یک روز گیج کننده و خسته کننده است

مدت زمان تمرین

بدنسازی معمول به یک فعالیت ورزشی دائمی برای یک دوره ۳ یا ۴ بار در هفته به شکل ممتد نیاز دارد تا به نتیجه برسد اما در برنامه فیتنس به تلاش کمتر عضلات نیاز است اکثر بدنسازان پروتئین زیادی مصرف می کنند تحقیقات نشان می دهد که بدنسازان پروتئین زیادی مصرف می کنند؛ به این علت که پروتئین اهمیت زیادی در ساختن عضلات و ماهیچه ها دارد و بسیاری از بدنسازان برای بدست آوردن حجم عضلانی از نوشیدنی های پروتئینی،ماهی و گوشت سفید در برنامه فیتنس خود استفاده می کنند. اما در فیتنس داستان تغذیه متفاوت است.

فیتنس بیشتر بر خوردن غذای سالم مانند سالاد ، سبزیجات و میوه تکیه دارد و بیشتر کسانی که فیتنس کار می کنند اینگونه به نظر می رسد که در حال کم کردن چربی هستند بدنسازان ماهیچه های خود را حجیم می کنند و فیتنس کاران به عضلت خود قدرت می بخشند بدنسازان معمول وزنه می زنند به جای اینکه به آن شکل بدهند و بدنسازی درباره حجیم کردن عضلت جلو بازو، پاها، سینه و پشت کمر است در صورتی که در فیتنس توده عضلانی شکل نمی گیرد.

قوی کردن ماهیچه

فیتنس در باره قوی کردن ماهیچه ها از طریق تمرینات ورزشی است و اصل با وزنه زدن سر و کار ندارید و بر پایه تمریناتی است که در آن کشش عضلت و ماهیچه ها اهمیت دارد ؛اما نه هر عضله ای.
در برنامه فیتنس با یک شکم عضله ای و پاهای فرم گرفته بدون چربی روبرو می شویم در برنامه فیتنس عضلات قوی می شوند، اما نه آنقدر که بر حجم آن افزوده شود برنامه فیتنس بدنسازی درباره رشد عضلت و افزایش حجم ماهیچه ها صحبت می کند اما برنامه فیتنس ماندن در یک تناسب بین لاغری و چاقی و فرم دهی به اندام است.
الان نسبت به تفاوتهای فیتنس و بدنسازی آگاهی پیدا کردید؛ حال با توجه به هدفی که دارید می توانید رشته مورد علاقه خود را انتخاب و با توجه به آن برنامه ریزی های خود را انجام دهید

فیتنس یا بدنسازی ؟

مهم ترین تفاوت فیتنس و بدنسازی در نوع و مقدار غذا است. اگرچه همه ورزشکاران برای رسیدن به اهداف مورد نظر خود از رژیم غذایی خاصی پیروی می کنند، اما مصرف پروتئین و کربوهیدرات جایگاه ویژه و متفاوتی در فیتنس و بدنسازی دارد. تفاوت اصلی در مصرف این غذاهاست. در مورد بدنسازی برای افزایش حجم عضلات نیاز به پروتئین افزایش می یابد. مصرف پروتئین باعث افزایش توده عضلانی و کاهش درصد چربی بدن شما می شود. این مقدار پروتئین از طریق گوشت، مرغ، تخم مرغ و ماهی تامین می شود.
وقتی صحبت از بدنسازی می شود، پروتئین ها نقش مهمی در دستیابی به هدف شما دارند. اما هدف از فیتنس افزایش حجم عضلانی نیست، بنابراین مصرف سایر مواد مانند میوه ها و سبزیجات نیز توصیه می شود. زیرا این غذاها حاوی مواد معدنی بسیار مفیدی هستند که برای سلامت انسان مفید هستند. تفاوت اصلی بین فیتنس و بدنسازی در مصرف پروتئین است که باید در نظر گرفته شود.

کدام ورزش برای شما مناسب است؟ بستگی به وزن و ترجیح شما و بدنتان دارد. ابتدا هدف خود را مشخص کنید. شما بدن ایده آل و خوش فرم می خواهید یا می خواهید حجیم شوید و عضله بسازید. در این مقاله با رشته های فیتنس و بدنسازی که جزو خانواده بدنسازی هستند آشنا شدید.
بنابراین بهتر می توانید تصمیم بگیرید که کدام را انتخاب کنید. پس از تصمیم گیری برای انتخاب این دو رشته اکنون باید برنامه ای را پیدا کنید که با مسیر انتخابی شما مطابقت دارد. آیا شما یا شخص دیگری می توانید این برنامه را تعیین کنید؟ البته که نه، چون هیچ تخصص و مهارتی در این زمینه ندارید پس کار خود را به یک مربی متخصص بسپارید و برنامه اولیه را از او بگیرید تا بتوانید به نتیجه دلخواه را برسید.

فیتنس یا بدنسازی ؟

سوالات متداول:

فیتنس یعنی چی ؟

فیتنس از دو کلمه Fit به معنی مناسب و Ness به معنای برتری تشکیل شده است. به طور کلی این کلمه لاتین بوده و معنی آن تناسب اندام است.

فیتنس چه فایده ایی داره؟

استقامت عضلانی – حداقل درصد چربی – استانداردترین میزان پروتئین و ماهیچه‌ها

فرق بین فیتنس و بدنسازی چیه؟

فیتنس به تمرینات روزانه و پرفشار نیاز نداره بدنسازی گاهی بیش از ۲ ساعت طول می‌کشه، اما یک جلسه فیتنس حدودا ۴۵ دقیقه طول می‌کشه

کامیار نظمی
کامیار نظمی
مدیر سایت فیتنس ساز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 + سیزده =